12 Nisan 2009 Pazar

PÜF NOKTALARI

*Haşlanmış yumurtaları, sıcak suya batırdığınız bıçak ile keserseniz daha düzgün kesilir.*Zeytinyağlı yemekleri, az su ve iki adet kesme şeker ilavesi ile pişirmeli ve ağzı kapalı olarak soğutmalısınız.*Salata yaparken salata tabağınızı 1 diş sarımsak ile ovarsanız salatanız daha lezzetli olur.*Etlerin daha lezzetli olabilmesi için, kızgın yağda kızartınız.*Patatesleri haşlarken, suyuna 1 çorba kaşığı sirke ilave ederseniz hem rengi hem lezzeti daha güzel olur.

PÜF NOKTALARI

*Patlıcanları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker ile ovduktan sonra, iyice yıkayıp, süzerek kızartırsanız yağ çekmez,böylece kızartmanız daha lezzetli olur.*Bezelye pişirirken içine biraz tozşeker atarsanız, hem rengi yemyeşil olur, hem de daha lezzetli olur.*Yemek yaparken soğanı 8-10 dakika, sos yaparken 20 dakika kavurmanız gerekir.*Köfte yoğururken, içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyarsanız daha yumuşak olur.*Tavuk etini, birkaç saat sütün içinde bekletirseniz daha lezzetli olur.