MALZEMELER:
400 gr kuzu kuşbaşı
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet limon
75 gr margarin
1 çay kaşığı muskat
yeterince tuz ve karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
500 lt süt
1,5 fincan un
1/4 paket margarin
YAPILIŞI:
*Bir çatal yardımıyla ya da bıçağın ucuyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları, ızgarada ya da bol sıvıyağda yumuşayıncaya kadar pişirelim.
*Diğer yandan, bir tencereye koyup, erittiğimiz margarine ince ince kıydığımız soğanı ilave edip, pembeleştirelim.
*Kuşbaşı kuzu etlerini de tencereye ilave edip, etler suyunu salıp, çekinceye kadar kavuralım.
*Etler suyunu çekince, 1-2 dk daha kavurup, salçasını, baharatını ilave ederek karıştıralım.
*Yeterince sıcak suyunu koyup, kısık ateşte etlerin pişmesini sağlayalım.
*Pişirdiğimiz patlıcanların kabuklarını incecik soyup, içinde limonlu su olan bir kapta soyma işlemi bitene kadar bekletelim.
*Sonra bir tokmak veya robot yardımıyla püre haline getirelim.
*Başka bir kapta, unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, içine sütü ilave edelim.Boza kıvamına gelinceye kadar pişirip, içine püre yaptığımız patlıcanları katalım.
*Muskat, yeterince tuz ve karabiberle lezzetlendirelim, muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim.
*Servis tabağına bir porsyon kadar pişirdiğimiz beğendiden koyup, ortasına 6-7 tane pişirdiğimiz etten koyalım.
*Önceden ızgaraladığımız domatesler ve sivribiberler ile süsleyip, sıcak sıcak servis yapalım.
Misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz lezzetli biraz da zahmetli güzel bir yemek.
*****AFİYET OLSUN*****