26 Nisan 2009 Pazar

UNUTMAYIN!...


·٠•●GeNçLiğiNe●GüVeNiP●ErKeN●DeRkeN- ●BeLki●ElveDa● BiLe●DiyEmeZsiN●GiDeRkeN●•٠·˙

***Gülerken herkes eşlik eder ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kötü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın.

***Hayata değer bir yasam sevmeye değer bir aşk dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme. Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma!

ÇATLAK DUDAKLAR İÇİN

*2 çorba kaşığı bal (akıcı olacak), birkaç damla lavantalı losyonla karıştırılır.yatmadan önce dudaklara sürülür.
*Gün boyunca dudaklara ruj sürer gibi kakao yağı sürülür.

GÜLLÜ LİF MODELİ


Kızımın çeyizinden güzel bir lif modeli daha.


İŞTE VAN KEDİMİZ(VAN PİŞİGİ)

Pişigin gözleri sarı,
Gavurmayı etti yarı,
Sucuğa doğunma bari,
Ev ğarabın pişigi,
Mal ğarabın pişigi...
*Van türküsünden bir dörtlükle, kedili lifimizi beğeninize sunuyorum.*

GÜZEL VAN GÖLÜMÜZ

Güzel Van Gölümüzü liflerimize de işledik.Nasıl, benzemiş değil mi?

HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:
400 gr kuzu kuşbaşı
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet limon
75 gr margarin
1 çay kaşığı muskat
yeterince tuz ve karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
500 lt süt
1,5 fincan un
1/4 paket margarin
YAPILIŞI:
*Bir çatal yardımıyla ya da bıçağın ucuyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları, ızgarada ya da bol sıvıyağda yumuşayıncaya kadar pişirelim.
*Diğer yandan, bir tencereye koyup, erittiğimiz margarine ince ince kıydığımız soğanı ilave edip, pembeleştirelim.
*Kuşbaşı kuzu etlerini de tencereye ilave edip, etler suyunu salıp, çekinceye kadar kavuralım.
*Etler suyunu çekince, 1-2 dk daha kavurup, salçasını, baharatını ilave ederek karıştıralım.
*Yeterince sıcak suyunu koyup, kısık ateşte etlerin pişmesini sağlayalım.
*Pişirdiğimiz patlıcanların kabuklarını incecik soyup, içinde limonlu su olan bir kapta soyma işlemi bitene kadar bekletelim.
*Sonra bir tokmak veya robot yardımıyla püre haline getirelim.
*Başka bir kapta, unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, içine sütü ilave edelim.Boza kıvamına gelinceye kadar pişirip, içine püre yaptığımız patlıcanları katalım.
*Muskat, yeterince tuz ve karabiberle lezzetlendirelim, muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim.
*Servis tabağına bir porsyon kadar pişirdiğimiz beğendiden koyup, ortasına 6-7 tane pişirdiğimiz etten koyalım.
*Önceden ızgaraladığımız domatesler ve sivribiberler ile süsleyip, sıcak sıcak servis yapalım.
Misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz lezzetli biraz da zahmetli güzel bir yemek.
*****AFİYET OLSUN*****

ŞİFA OLSUN

*****IHLAMUR*****
*Özellikle kışın bolca tüketilmekte olan bir bitkidir.
*İdrar söktürücü, terletici, göğüs yumuşatıcı ve öksürük kesici olarakta kullanılır.
*Yemek saatine doğru içildiğinde iştahı azaltıcı etkisi vardır.
*Kaynatılarak içilir.Çok kaynatılması, birçok bitkiden ayrılan özelliğidir.
*Uyku yapıcı ve rahatlatıcı özelliği vardır.

YUVARLAK FISTIKLI ODA TAKIMI ÖRNEĞİ


Ortanca kızımın çeyizi için yaptığım oda takımlarından fıstık dolguyla yapılmış, rahat ve gösterişli bir dantel peçete.Bu modeli isteyenler, yuvarlak tepsi örtüsü olarakta kullanabilirler.

HALKALI ODA TAKIMI DANTEL ÖRNEĞİ


Büyük kızımın çeyizine yaptığım gösterişli bir dantel örneği.Bunun fiskos ve sehpa örtüleri de var.Daha sonra paylaşmak üzere...