24 Ağustos 2009 Pazartesi

İFTARA BUYRUN...



MERHABA...Ramazan ayının bolluk ve bereketi üzerinize olsun. Uzun bir aradan sonra bloğuma birşeyler ekleme fırsatı bulduğum için mutluyum. Ramazan ayı boyunca yemek ağırlıklı tarifler sunmaya çalışacağım. Van'da sevilen bir yemek olan Sulu Köftenin tarifini veriyorum...Ayrıca bu tarifi 'İftar bereketi etkinliği 3' ev sahibesi 'Sevil hanıma' http://www.birdemliksohbet.blogspot.com'a yolluyorum. EKŞİLİ SULU KÖFTE:

MALZ:250 gr kıyma, 1.5 çay bardağı pirinç, 1 yumurta, yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1ç.k. kimyon, 1çk yeditürlü baharat sosu için:1 baş kuru soğan,2 diş sarımsak,3 tane domates,1 çorba kaşığı kekik,1 yemek kaşığı salça,4-5yemek kaşığı sıvıyağ,1çorba kaşığı tuz YAPILIŞI:Kıyma,pirinç,baharatlar bir kaba alınır.İçine bir yumurta kırılır.İyice yoğurulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.Bir tencereye yağ konur,ince kıyılmış soğan,sarımsak eklenir.Pembeleşince kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesler katılır.Sosumuz kıvama gelince salçası eklenir,kekik ve tuz konur.Üstüne 5-6 su bardağı sıcak su eklenir,1-2 taşım kaynadıktan sonra hazırlamış olduğumuz köfteler suya eklenir.Arzu edenler içine mevsimine göre patates,havuç atabilir.Köfteler yumuşayınca,suyu ile birlikte üzerine maydanoz serpilip,limon sıkılarak servis yapılır.AFİYET OLSUN...