21 Nisan 2009 Salı

HAVUÇLU KEK

Malzeme:
2 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç rendesi
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
2 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat 1/2 adet limon suyu ile birlikte
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
*Yumurtaları,tozşeker ile iyice çırpıp,kalan malzemeyle karıştıralım.
*Kek kalıbını yağlayıp,hazırladığımız karışımı içine boşaltalım.
*Orta ısılı fırında pişirelim.
*Kürdan batırarak, pişip pişmediğini anlayalım.Kürdan kuru çıkıyorsa,pişmiş demektir.
*Pişen kekimizi fırından çıkartıp, soğutalım ve dilimleyerek, servis yapalım.
NOT:*Arzu edenler, kekin içine sarı üzüm koyabilirler.