1 Mayıs 2009 Cuma

TAVUK ETLİ PATLICAN KEBABI

MALZEMELER:
6 Adet kemiksiz tavuk kalça
3-4 Adet patlıcan
1 Büyük boy kuru soğan
3 Adet domates
3 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1/4 Paket margarin(65gr)
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Yeterince tuz,karabiber
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
*Patlıcanları alacalı soyalım.Yuvarlak dilimler halinde kesip,tuzlu suda bekletelim.
*Kuru soğanı incecik kıyalım.Margarinde pembeleşinceye kadar kavuralım.
*Tavuk etlerini ilave edelim.Biraz daha kavurduktan sonra salçaları katalım.
*Yeterince tuz,karabiber ve su ilave edelim.5-10 dk daha pişirdikten sonra ocaktan kaldıralım.
*Patlıcanların suyunu süzüp, sıvıyağda kızartalım.
*Biberleri ikiye bölüp,kızartalım.
*Tavuk etlerini sostan alıp, borcam veya fırın tepsisine dizelim.
*Üstüne kızartılmış patlıcanları dizip, biraz tozşeker ve tuz serpelim.
*Yuvarlak dilimlediğimiz domatesleri ve kızarttığımız biberleri üzerine dizelim.
*Tavuğun salçalı sosunu üste çıkacak kadar koyup, domatesler kızarıncaya kadar fırında pişirelim.
YAPTIĞINIZA DEĞECEK LEZZETLİ BİR YEMEK...
*****AFİYET OLSUN*****