21 Nisan 2009 Salı

HAVUÇLU KEK

Malzeme:
2 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç rendesi
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
2 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat 1/2 adet limon suyu ile birlikte
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
*Yumurtaları,tozşeker ile iyice çırpıp,kalan malzemeyle karıştıralım.
*Kek kalıbını yağlayıp,hazırladığımız karışımı içine boşaltalım.
*Orta ısılı fırında pişirelim.
*Kürdan batırarak, pişip pişmediğini anlayalım.Kürdan kuru çıkıyorsa,pişmiş demektir.
*Pişen kekimizi fırından çıkartıp, soğutalım ve dilimleyerek, servis yapalım.
NOT:*Arzu edenler, kekin içine sarı üzüm koyabilirler.

12 Nisan 2009 Pazar

PÜF NOKTALARI

*Haşlanmış yumurtaları, sıcak suya batırdığınız bıçak ile keserseniz daha düzgün kesilir.*Zeytinyağlı yemekleri, az su ve iki adet kesme şeker ilavesi ile pişirmeli ve ağzı kapalı olarak soğutmalısınız.*Salata yaparken salata tabağınızı 1 diş sarımsak ile ovarsanız salatanız daha lezzetli olur.*Etlerin daha lezzetli olabilmesi için, kızgın yağda kızartınız.*Patatesleri haşlarken, suyuna 1 çorba kaşığı sirke ilave ederseniz hem rengi hem lezzeti daha güzel olur.

PÜF NOKTALARI

*Patlıcanları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker ile ovduktan sonra, iyice yıkayıp, süzerek kızartırsanız yağ çekmez,böylece kızartmanız daha lezzetli olur.*Bezelye pişirirken içine biraz tozşeker atarsanız, hem rengi yemyeşil olur, hem de daha lezzetli olur.*Yemek yaparken soğanı 8-10 dakika, sos yaparken 20 dakika kavurmanız gerekir.*Köfte yoğururken, içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyarsanız daha yumuşak olur.*Tavuk etini, birkaç saat sütün içinde bekletirseniz daha lezzetli olur.

11 Nisan 2009 Cumartesi

KİŞİSEL BAKIM

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN:Bir tutam papatyayı bir bardak sütte bir taşım kaynatın. Buzkalıbına döküp buzlukta dondurun.Sabahları bir kalıbını göz çevrenizde gezdirin. Bir hafta devam edin.

POĞAÇA

MALZEME:500 gr un, 25gr hamur mayası, 1 adet yumurta, 250 gr margarin, 25 gr tozşeker, 15 gr tuz İÇİ İÇİN:200 grabeyaz peynir, 1 adet yumurta, 1 demet maydanoz YAPILIŞI:Elediğimiz unu, oda sıcaklığındaki margarin yağı ve diğer malzemeyle karıştırıp iyice yoğuralım.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine nemli bir bez örterek, 10-15 dakika dinlendirelim.Dinlendirdiğimiz bezelerden her birini avucumuzun içinde ezerek inceltip, ortalarına hazırladığımız içten bir miktar koyup yarım ay şeklinde kapatalım. yağladığımız tepsiye dizip, üzerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürerek, oda sıcaklığında kabarıncaya kadar bekletip, fırınlayalım. Afiyet olsun.

GÖZENEK AÇICI

*2 adet çilek, 1 adet polen,1 adet yumurta akı.Çilekler rendelenir,polen ve yumurta akıyla karıştırılır.Hazırlanan maske yüze sürülür, 15 dakika bekletilip ılık suyla yıkanır.15 günde bir uygulanır.*

SİZ ÖNEMLİSİNİZ!

*HAYATTA EN BÜYÜK EĞLENCE;BAŞKASININ YAPAMAZSIN DEDİĞİNİ YAPABİLMEKTİR.* *HERŞEYE RAĞMEN KENDİNİZİ KİMSENİN SEVEMEYECEĞİ KADAR SEVİN VE DEĞER VERİN.*